Intézkedési terv változásai

Tisztelt Szülők!

Jelenlegi járványügyi helyzet változásainak következtében a köznevelési intézmények részére korábban kiadott Intézkedési Terv kiegészítésre került.

Intézményünkben az Oktatási Hivatal oldalán közzétett változások, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából megküldött az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények megtiltásáról szóló utasítás alapján a Miskolci Százszorszép Óvoda által 2020. szeptember 1-én közzétett Intézkedési terve a vastagon kiemelt részekkel lett kiegészítve.

Óvodánkban a nyári zárás alatt megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás. A Fenntartó folyamatosan biztosít számunkra a fertőtlenítéshez szükséges kéz- és felületfertőtlenítő szereket.

Óvodánkat kizárólag egészséges, tünetmentes gyermek és pedagógus látogathatja.

Kérem Önöket, hogy amennyiben gyermekeiknél felső légúti megbetegedések tünetei jelentkeznek, vegyék fel a kapcsolatot gyermekük háziorvosával. A szülő köteles az óvodát értesíteni, ha a gyermeknél fertőzés gyanúja vagy igazolt fertőzés áll fenn.

Az a gyermek, pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézményünkbe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozat bemutatása szükséges.

Óvodában fertőzési tünetek észlelése esetében a gyermeket elkülönítjük, a szülőt/gondviselőt értesítjük. Ezt követően a szülő kötelessége, hogy konzultáljon a további teendőkről a gyermek háziorvosával. Ebben az esetben orvosi igazolással térhet vissza az óvodába.

A hiányzás igazolt, ha a gyermek vírus szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik, erről orvosi papírral rendelkezik. Igazolt a hiányzása abban az esetben is, ha karanténban volt. Minden más esetben a távolmaradás szabályai a 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendeletben meghatározottak szerint történik.

Távolságtartás, közösségi terek elkülönült használata az óvodában nem életszerű. A mosdók és az öltöző helyiségek esetében szükséges az ütemezett, időben elkülönült használat.

Egészségügyi előírásnak megfelelően a bejárati ajtóknál kihelyezett kézfertőtlenítő használata szükséges.  Napközben szükség szerint a gyermekek szappannal történő kézmosására folyamatos figyelmet fordítunk, kéztörléshez papírtörlőt használunk.

Szülő, kísérő nem léphet be az óvodába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából – Szülői értekezlet.

Azoknak a gyermekeknek szülői, akik 2020. szeptember hónapjában kezdték el az óvodát, jelenleg folyik gyermekük óvodába befogadása, szeptember hónapban csak a legszükségesebb mértékben tartózkodhatnak az óvodában. Kérem, viseljenek maszkot a kaputól való belépéstől távozásig.

Szülői értekezletek során szükséges figyelnünk a járványügyi előírások betartására – résztvevők létszámának korlátozására, a megengedett távolság betartására, maszk, kézfertőtlenítő használatára.

A közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó, online módon nem megtartható rendezvények, a megfelelő járványügyi megelőző intézkedések betartása mellett személyes jelenléttel megtarthatóak.

Intézményünkben szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását az EMMI utasítása alapján nem engedélyezem. Az ebben a körbe tartozó rendezvények megtartása online módon történhet.

Óvodában dolgozó felnőtteknek a gyermekek között a maszk használata mellőzendő.

A legszükségesebb esetben hozhatnak a gyermekek magukkal otthonról tárgyakat, pl. alvós játékot, cumit. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy gyakrabban tisztítsák, fertőtlenítsék ezeket a tárgyakat. A gyermekek ágyneműjét hetente adjuk haza kimosni.

Kérem Önöket, hogy kizárólag hiteles forrásból tájékozódjanak – www.koronavirus.gov.hu  www.kormany.hu illetve www.oktatas.hu felületen.

Amennyiben a jelenleg működő protokoll szabályaiban változás áll be, akkor erről tájékoztatást teszünk közzé óvodánk honlapján. Együttműködésüket köszönöm.

 

Miskolc, 2020. szeptember 10.

Ádám Anikó Ágnes

megbízott intézményvezető