3. Tulipán Csoport

„ Amit hallunk, azt könnyen elfelejtjük, amit látunk és hallunk, az már jobban megmarad, de amiben tevékenyen részt veszünk, az kitörölhetetlenül megmarad bennünk.”                                                                                    Kodály Zoltán

 

Nem véletlen a csoportunk névválasztása, hiszen a tulipán a legősibb népművészeti jelképünk, elválaszthatatlan a magyar kultúrától, népművészettől. Az óvodáskorú gyerekek egyik legkedveltebb virágábrázolási formája.

A Tulipán csoport egy nyüzsgő, kreatív, vidám, osztatlan életkorú csoport. Csoportszobánkra jellemző, hogy családias légkörű, melyben adottak a nyugodt játék feltételei.  A kisebb gyermekek igényeinek megfelelő kuckók kialakítására, az építésre, konstruálásra alkalmas nagyméretű duplok és fakockák mellett biztosítjuk a mozgásfejlesztő eszközöket is. A nagyobbak részére az egyszerűbb társasjátékoktól a bonyolultabb, stratégiai okos játékok adnak lehetőséget az egyéni képességeik kibontakoztatására. Tágas, minden igényt kielégítő babaszobánkban, elmélyült játékot alakíthatnak ki gyermekeink. Esztétikus a gyermekek kézméretének megfelelő kesztyű, és ujjbábokkal lehetőségük adódik szókincsük, kifejezőkészségük további fejlesztésére.

Minden évben kiemelt feladatunk, hogy az új kiscsoportos (3-4 éves) gyermekek számára egy olyan szeretetteljes, családias, elfogadó légkört biztosítsunk, melyben elősegítjük az óvodai szocializációt, a zökkenőmentes beilleszkedést.

A középső csoportos korú (4-5 éves) gyermekeknél, nagy hangsúlyt fektetünk az önállóság fokozására, képességeik, készségeik fejlesztésére, a játékon, élményt nyújtó, változatos tevékenységeken keresztül.

A nagycsoportos (6-7 éves) gyermekek részére a legfontosabb feladatunk az iskolára való felkészítésben, az eredményes, kudarc nélküli iskolakezdéshez szükséges képességek kialakítása. Ehhez elengedhetetlen a változatos tanulási helyzeteket teremtő játékos tevékenységek tervezése, szervezéséve.

Célunk, hogy a gyerekeket életkoruknak és egyéni fejlettségi szintjüknek megfelelően minél több inger érje és pozitív szemléletű, világra nyitott emberekké váljanak. Ezért sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, népi dalos játékok tanulásával, gyermek néptánccal, verseléssel, meséléssel, kézműveskedéssel színesítjük óvodai mindennapjainkat. Folyamatosan érzelmi biztonságot nyújtunk, mert fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeink érezzék, tudják: „Látom, figyelek rád, észreveszem, milyen ügyes és kedves vagy…”

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt gyermekével csoportunkba.