3. Katica csoport

 

Katica csoport

2020 szeptemberében a Katica csoport a harmadik nevelési évet kezdte meg a Százszorszép Óvodában. 14 kisfiúval és 10 kislánnyal két óvodapedagógus és egy dajka néni foglalkozik. A nevelési év végére 13 gyermek tölti be a hatodik életévét, 11 gyermek az ötödik életévét.

Mindennapjainkat úgy szervezzük, hogy oldott légkörben, biztonságban, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva támogathassuk a gyermekek fejlődését.

Pedagógiai céljainkat korszerű módszerekkel igyekszünk elérni. Tevékenységeink tervezése során építünk a gyermekek előzetes tapasztalásaira, ötleteikre, javaslataikra, közös élményeinkre. Bátorítjuk a gyermekeket az önálló tapasztalatszerzésre, tudatosan és differenciáltan tervezzük a sikerélmény biztosítását. Valamennyi tevékenységünket játékos keretek között szervezzük, a játék elsődleges szerepét hangsúlyozzuk. Ezt a folyamatos napirend és a rugalmasság teszi lehetővé.

Harmadik éve folyik csoportunkban az angol nyelv játékos elsajátítása program. Heti két alkalommal külső szakember érkezik a gyermekekhez, aki az óvodapedagógusokkal együttműködve szervezi tevékenységeit.

Kiemelten fontosnak tartjuk a szabad levegőn folytatott tevékenységeket. Igyekszünk minél több időt az udvaron tölteni, illetve sétálni. A szabadban töltött idő nem csupán a gyermekek egészségének megőrzésében tölt be fontos szerepet, hanem a széleskörű testi-lelki-szellemi fejlődésnek is szerves része.

 

Óvodapedagógusok:                Szőnyi Márta, Orosz Viktória

Dajka néni:                                Sztankura Gellértné (Andika)

Angol:                                          Zsofnyák Márta