Intézkedési terv a nevelési év kezdetére

Tisztelt Szülők!

Magyarországon a jelenlegi járványügyi adatok birtokában az EMMI szerint 2020. szeptember 1-én hagyományos oktatási-nevelési év megkezdése indokolt.

Minden intézmény megkapta a 2020/2021-es nevelési évre vonatkozó intézkedési tervet. Ennek ismeretében kezdjük meg az idei nevelési évet.

Óvodánkban a nyári zárás alatt megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás. A Fenntartó folyamatosan biztosít számunkra a fertőtlenítéshez szükséges kéz- és felületfertőtlenítő szereket.

Óvodánkat kizárólag egészséges, tünetmentes gyermek és pedagógus látogathatja. Kérem Önöket, hogy amennyiben gyermekeiknél felső légúti megbetegedések tünetei jelentkeznek, vegyék fel a kapcsolatot gyermekük háziorvosával. A szülő köteles az óvodát értesíteni, ha a gyermeknél fertőzés gyanúja vagy igazolt fertőzés áll fenn.

Óvodában fertőzési tünetek észlelése esetében a gyermeket elkülönítjük, a szülőt/gondviselőt értesítjük. Ezt követően a szülő kötelessége, hogy konzultáljon a további teendőkről a gyermek háziorvosával. Ebben az esetben orvosi igazolással térhet vissza az óvodába.

A hiányzás igazolt, ha a gyermek vírus szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik, erről orvosi papírral rendelkezik. Igazolt a hiányzása abban az esetben is, ha karanténban volt. Minden más esetben a távolmaradás szabályai a 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendeletben meghatározottak szerint történik.

Távolságtartás, közösségi terek elkülönült használata az óvodában nem életszerű. A mosdók és az öltöző helyiségek esetében szükséges az ütemezett, időben elkülönült használat.

Egészségügyi előírásnak megfelelően a bejárati ajtóknál kihelyezett kézfertőtlenítő használata szükséges.  Napközben szükség szerint a gyermekek szappannal történő kézmosására folyamatos figyelmet fordítunk, kéztörléshez papírtörlőt használunk.

A szülők csak a legszükségesebb mértékben tartózkodjanak az óvodában. Kérem, viseljenek maszkot a kaputól való belépéstől távozásig.

Különösen az első félévben esedékes rendezvények, szülői értekezletek során szükséges figyelnünk a járványügyi előírások betartására – résztvevők létszámának korlátozására, a megengedett távolság betartására, maszk használatára.

Óvodában dolgozó felnőtteknek a gyermekek között a maszk használata mellőzendő.

A legszükségesebb esetben hozhatnak a gyermekek magukkal otthonról tárgyakat, pl. alvós játékot, cumit. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy gyakrabban tisztítsák, fertőtlenítsék ezeket a tárgyakat. A gyermekek ágyneműjét hetente adjuk haza kimosni.

Kérem Önöket, hogy kizárólag hiteles forrásból tájékozódjanak – www.koronavirus.gov.hu  www.kormany.hu illetve www.oktatas.hu felületen.

Amennyiben a jelenleg működő protokoll szabályaiban változás áll be, akkor erről tájékoztatást teszünk közzé óvodánk honlapján. Együttműködésüket köszönöm.

Miskolc, 2020. szeptember 01.

Ádám Anikó Ágnes

megbízott intézményvezető