8. Maci csoport

“Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.”  (Varga Domokos)

Kedves Szülők!

A 8-as Maci csoport óvodánk egyik vegyes csoportja ahol jelenleg 25 gyermek tölti mindennapjait, a 2,5 évestől egészen a 7 évesig. A csoportunkba testvér gyermekek is járnak így igazán családias környezetben növekednek óvodásaink. Azoknak a családoknak ideális a mi csoportunk, akik szeretnék, hogy a picurkák rengeteget tanuljanak a nagyoktól, az idősebbek ezáltal megtanulják, hogyan kell gondoskodniuk kisebb társaikról.
A csoport szokás és szabályrendszerét a kiscsoportosok hamarabb elsajátítják mivel ebben az időszakban a legtöbbet utánzással tanulnak, a jó mintát saját óvodástársaiktól látják, megtapasztalják, hogy harmonikus, biztonságos környezetben jól érzik magukat a gyerekek. A 2,5 illetve 3 évesek biztonság érzete könnyebben kialakul valamint a beszoktatási időszak is egyszerűbb és gyorsabb.
Tevékenységeinket a nagycsoportosainkra tervezzük, a középsős illetve kiscsoportosaink valamint az eltérő ütemben fejlődő gyerekek annyit valósítanak meg belőle amennyire képesek. A gyermekek nincsenek eredménykényszer alatt, számunkra az ő boldogságuk, harmonikus fejlődésük a legfontosabb.
Differenciáltan tarjuk számukra a tevékenységeket, a külső világ tevékeny megismerését, az anyanyelvi játékokat, az ének zene énekes játékok gyermektánc, a mozgás, a rajzolás festés, mintázás, a verselés, mesélés tevékenységeket is.
Minden nap tornázunk illetve mozgásos játékokat játszunk a gyerekekkel, a héten egy alkalommal lábtorna illetve tartásjavító tornán vesznek részt a Maci csoportosok. A gyermekek számára a mese elengedhetetlen, ezzel mi óvónők is így vagyunk, ezért minden nap mesélünk. Ha az idő megengedi, minél több időt próbálunk az udvaron tölteni.
Célunk, hogy a csoportba járó gyermekeknek a legjobb tudásunk szerint tanítsunk meg minden olyat, amivel megállják majd helyüket, és próbáljuk számukra a lehető legboldogabb mindennapokat biztosítani.

Nagyon sok szeretettel várunk minden leendő Maci csoportost!

 

Máténé Balogh Nóra            /Nóra néni/      Óvodapedagógus

Borbély-Túróczy Rebeka         /Rebeka néni/  Óvodapedagógus

Anderkó Anett        / Anett néni/           Dajka