Közétkeztetést érintő változás

Kedves Szülők!

2020. június 8. napjától nincs lehetőség elvitellel történő étkeztetésre. A fenntartó erről szóló tájékoztatóját alább olvashatják.

Kérem, amennyiben ennek alapján úgy döntenek, hogy óvodai ellátást, benti étkezést kérnek, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba az óvodával.

Üdvözlettel:

Szőnyi Márta

intézményvezető

 

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20. Korm. rendelet 1.§-a alapján 2020. május 25-étől a Budapest főváros területén működő óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárának és a Köznevelésért Felelős Államtitkárának – a települési önkormányzatok és bölcsődei, köznevelési és szakképző intézmények fenntartói részére az  iskolai gyermekfelügyelet, valamint az óvodák, bölcsődék újranyitásának időszakában az

intézményi és a szünidei gyermekétkeztetés biztosításáról szóló – tájékoztatása értelmében a jelzett időponttól kezdődően az óvodákban, bölcsődékben továbbra is az intézményi gyermekétkeztetést kell biztosítani a résztvevő gyermekek számára, míg a hiányzó gyermekek intézményi gyermekétkeztetésének biztosítása nem merül fel kötelezettségként.

 

A fentiekre tekintettel 2020. június 08. napjától nincs lehetőség az elvitellel történő étkeztetésre.