Tájékoztatás a 2020/2021. nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása és a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján a következők szerint alakul a beiratkozás rendje.

A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása

A kötelező felvételt biztosító óvoda – szükség szerint a település többi kötelező felvételt biztosító óvodájával és fenntartójával egyeztetett módon – a fenntartójától kapott lista alapján 2020. április 21-ig felveszi a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket. Ezekben az esetekben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek óvodai nevelésének első napján kerül majd sor.

A gyermek felvételét követően a felvételről írásban értesíteni kell az érintett szülőt, valamint a gyermeket be kell jelenteni a KIR személyi nyilvántartásába.

Abban az esetben, ha a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, úgy a hozzá beérkezett, nem a felvételi körzetben élő gyermekek felvételére vonatkozó szülői szándéknyilatkozatok (jelentkezési lap) alapján folyamatosan, a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel beiratkozási beosztást készít és erről az érintett szülőket haladéktalanul értesíti. A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvoda a felvételi körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan legkésőbb 2020. április 30-áig döntést hoz, melyről írásban értesíti az éritett szülőt, valamint a gyermek kötelező felvételét ellátó óvoda vezetőjét és az érintett gyermeket bejelenti a KIR személyi nyilvántartásába.

Amennyiben kérdésük van, hétköznapokon 8 és 16 óra között érdeklődjenek az alábbi telefonszámokon, illetve email-ben.

Százszorszép Óvoda – 0646412965 szazszorszep.miskolc@gmail.com

Bársony János úti Tagóvoda – 0646509856 ovodabarsony@gmail.com

Tündérkert Sport Tagóvoda – 0646505038 aba.ovoda@gmail.com

7_2020_emmi_hatarozat

Jelentkezesilap_önkormányzati_óvodába_2020_2021_ev

Óvodai_körzetek_utcalista_2020márc