6. Méhecske csoport

„Méhecske” csoport

Óvodapedagógusok: Ádám Anikó Ágnes és Iglárné Mixtay Anita

Dajka: Szalóki Andrea

Minden kezdet nehéz, így az óvodai életbe való beilleszkedés is okozhat némi izgalmat, várakozással teli feszültséget. Szülőnek és gyermeknek egyaránt nagydolog, ha már óvodás lesz a kisgyermekből. Mi óvodapedagógusok is minden alkalommal kíváncsian várjuk a hozzánk beiratkozó gyermekeket.

Jelenlegi csoportunkba nagycsoportos korúak járnak.  Van köztük olyan gyermek is, aki már negyedik éve idejár hozzánk. Ők az óvoda legnagyobbjai. „XL”- esek. Nekik már az iskola gondolata tölti be a mindennapjaikat. Számukra a legfontosabb feladat, hogy ősszel beülhessenek az iskolapadba. Ehhez adunk olyan ismereteket, amivel megalapozzuk és megkönnyítjük az iskolakezdést.

Úgy látjuk mi felnőttek, hogy a mai kor gyermekeinek több nehézséggel kell szembenéznie az életben. Több a kihívás a tanulásban, több információ jut el hozzájuk, más a forrás lehetőség is, ahonnan megszerezhetik a tudást. Mi az óvodában arra törekszünk, hogy sokáig lehessenek még gyermekek. Ehhez biztosítunk nekik nyugodt, kiegyensúlyozott, családias légkört, sok-sok játékidőt.

Persze azért játékos formában rengeteg ismeretet adunk át. Törekszünk arra, hogy képességeik, készségeik önmagukhoz képest fejlődjenek.

Csoportunkban már negyedik éve hetente két alkalommal, délelőtt, külső angol nyelvi pedagógus irányításával, játékos formában ismerkednek gyermekeink az angol nyelvvel is.

Mi „Méhecskés” pedagógusok, valamint dajka nénink, édesanyák is vagyunk. Gyermekeink túl vannak már régen a kisgyermek koron. Tapasztalataink adnak erőt ahhoz, hogy, amit a saját gyermekeinknek átadtunk és ez által sikeres felnőttek lettek, azt ma a csoportunkba járó gyermekeknek is biztosítani tudjuk. Bízunk abban, hogy egyszer majd ők is hasonlóan sikeresek lesznek.