8. Bodzavirág

CÉLUNK, HITVALLÁSUNK:

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.”

BEMUTATKOZÁS

Kiemelten fontos számunkra, hogy a gyermekek szeretetteljes és nyugodt légkörben töltsék mindennapjaikat. A gyerekek a tevékenységek által szereznek tapasztalatokat, ezáltál rácsodálkoznak az őket körül vevő világra. “Témaheteken”, játékos, vidám formában, gyermekközpontú módszerekkel, sok-sok érdekes tevékenység biztosításával dolgozzuk fel az aktuális, gyermekekhez közeli témákat.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekekben kialakuljon a környezet iránti szeretet. A fenntarthatóság értékrendjének hiteles képviseletét tartjuk szemelőtt. A környezettudatossághoz kapcsolódó attitűdök átadásának módja sokszínű csoportunkban.

Környezetvédelmi programokat, zöld jeles napokat, állateledel gyűjtést a menhely számára, palántázást, kertpedagógiai kirándulást szervezünk, kertészkedünk- mindezt a családok bevonásával. A téli hideg beálltával rendszeresen etetjük a madarakat! Papírgyűjtést szervezünk, segítünk a szelektív hulladékgyűjtés elsajátításában, a hulladék csökkentésében. Újra hasznosítható tárgyakból készítünk szabályjátékokat, fejlesztő játékokat, ezáltal fejlesztve a gyermekek kreativitását és felhívjuk figyelmüket az újrahasznosítás fontosságára. Mindezekkel célunk az óvodás gyermekeink környezettudatos gondolkodásának megalapozása!

Csoportunk egyik jellegzetessége az OKOS BAGOLY asztal, ahol a gyerek különböző logikai, figyelemfejlesztő, matematikai játékokkal tevékenykedhetnek. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek egyéni fejlettségeikhez mérten, saját tempójukban fejlődjenek, a problémamegoldó-, kudarctűrő, és logikai képességeik egyaránt alakulnak a játékok során. Azok a gyermekek, akik az OKOS BAGOLY asztalnál tevékenykednek, jelük az OKOS BAGOLY-ra felkerül!

Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a gyermekek jelentős része kisebb-nagyobb beszédfejlődési gondokkal küzd, ezért napi szinten változatos anyanyelvi játékokkal tevékenykedtetjük a gyermekeket.

Kiemelt feladatunk még a gyermekek önbizalmának és pozitív énképének fejlesztése azáltal, hogy a sikerélményeket biztosítunk számukra, bátorítjuk, motiváljuk őket.

Fontos számunkra, hogy kialakuljon a gyermekben az egészséges életmód iránti igény, ezért gyümölcsnapokat, egészségheteket tartunk. Ilyenkor különböző salátákat, turmixokat készítünk a gyerekekkel közösen. A gyermekek számára bármikor rendelkezésre állnak a csoportban különböző tornaszerek, ezzel is segítve a megfelelő mozgásigényük kielégítését.

 Bihari Szilvia

óvodapedagógus

 

Soós Brigitta-Brigi néni       Molnár Gyuláné- Mónika

dajkák

 

ÉLETKÉPEINK